26 Aralık 2020 Cumartesi

 


ŞOK

Arayıp da bulamayacağı bir olay oldu. Üzerinde dahi durulmayacak bir şey için sesini yükseltti. Amacı nişanlısına hava atmaktı.  Okay, sesi yüksek çıkan münakaşayı kazanır savına  yürekten inananlardandı.

       Sezgin Bey arabası ile önünü kesen  ve dahi arabasından inerek yanına gelerek kükreyen “ Ehliyeti kasaptan mı aldın lan?” diye bağıran Okay’a baktı.  Bir an için ne yapacağını bilemediyse de saniyeler içerisinde toparlandı.  Belli ki karşısında belasını isteyen biri vardı, ya sabır çekti.“ Hayırdır? Ne oldu?” gibi sorular sormadı, bir hata yapmış gibi,  “ Çok özür dilerim . Biraz dalgınım da!” dedi.

       Okay , sesini daha da yükselterek,

     -Ne özürü ö……, dedi Yap hatayı sonra özür. Olmaz öyle şey.”

        Sezgin Bey tahmin yürüttü:  Bir önceki trafik ışıklarında kırmızı yandığı için beklediği bir anda , hızla gelen bir araba korna çalarak arkasında durmuş,  sürücüsü “       Ne duruyorsun yürüsene”  der gibisinden el kol hareketlerinde bulunmuş bu arada da yeşil ışık yanmasından ötürü Sezgin Bey hareket etmişti. Muhtemelen bu adam o adamdı.

       Okay’ın  nişanlısı  otomobilden indi. Yanlarına geldi. “ Haydi hayatım geç kalacağız. Boş ver” dedi. Okay’ın kolundan tutup çekti.

       Okay, yanındaki kadını umursamadan,  Sezgin Bey’e  küfür etti bununla da yetinmedi, “ “Şükret ki yetişmem gerekli bir yer var yoksa seni doğduğuna pişman ederdim”  deyip onu tehdit etti, akabinde de arabasına binip arabayı çalıştırdı.  Korna çalarak hızlı bir şekilde uzaklaşırken de çirkin bir küfür daha salladı ,” Böyleleri ancak bundan anlar şekerim” dedi nişanlısından  yanağından bir makas aldı.

       Küfürler ve tavır Okay’ın nişanlısının midesini bulandırdı,” Böyle bir adamla ben yapamam” diye düşündü ondan ayrılma kararı aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder