11 Nisan 2020 Cumartesi


TEDBİRE EVET KORKUYA HAYIR

Soru: Sayın............................, marketten aldığımız ürünler için ne yapmalıyız?

Sayın Doktorun cevabı:
Efendim, marketten aldığınız bir üründen size virüsün bulaşabilmesi için bir sürü olumsuzlukların ardı ardına gelmesi gerekir. Yani virüslü kişi sizin aldığınız ürüne virüs bırakacak siz hemen onun ardından o ürünü alacaksınız vesaire vesaire. Ama yine de her ihtimali düşünerek ben size şunu öneriyorum. Marketken getirdiklerini balkona balkonunuz yoksa uygun bir yere bırakın. Sonra da elleriniz 20 saniye sabunlayın. İki saat kadar bıraktıklarınıza hiç dokunmayın. Onların üzeninde virüs varsa bile, artık onların hastalık yapma güçleri yok denecek kadar azalmıştır. Ondan sonra da her zamanki uygulamalarınızı hijyene (temizliğe) dikkat ederek yapın.
Afiyet olsun.
***
Siz A doktorun söyledikleriniz dinledi iseniz bilgilendiniz büyük bir ihtimalle de tatmin oldunuz endişeye kapılmadınız, korkmadınız, psikolojiniz de bozulmadı. Yani, aklınızın erdiğince edindiğiniz bilgiler dâhilinde önlemini aldınız gerisini Allah’a bıraktınız.
***
Aynı soruya Doktor B’nin verdiği cevap da mealen şöyle :

Marketten aldığınız ürünleri önce kapının dışına bırakın. Sonra elinizdeki eldivenleri çıkarın yeni eldiven takın. Hiçbir yere dokunmadan bu iş ayırdığınız odaya gidin çok dikkatli şekilde poşetleri boşaltın. O poşetleri ters çevirin. Onları ayrı bir poşete koyun, Eldiveniniz çıkartınız, ellerinizi en az 20 saniye sabunlayın. Dezenfekte edin.

***
Siz bu doktoru dinlediyseniz korkuya kapılmazsınız? Ter içinde kalmaz mısınız? Paniklemez misiniz? Psikolojiniz bozulmaz mı? Ben bunların hepsini nasıl yapacağım endişesine kapılmaz mısınız?
***

Velhasıl bu günlerde konu ile ilgili paylaşılacak her bilgi çok mühimdir, İnsanları boş vermişliğe de itmemeli onları olasılığın en kötüsünü düşünecek hale de getirmemelidir. Ataların dediği gibi, her şeyin azı karar çoğu zarar; tedbire evet, korkuya hayır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder